Warsztat rozpocznie się od spaceru połączonego z rozpoznawaniem i zbieraniem roślin jadalnych z których powstaną w Symbiozowej kuchni prawdziwe, dzikie specjały.
Harmonogram warsztatów
- 1 h – spacer zielarski połączony z rozpoznawaniem dzikich roślin jadalnych, oraz ich zbiór do celów degustacyjnych
- 1h – warsztaty kulinarne, wspólne przygotowanie potraw z uzbieranych roślin połączone z warsztatową ucztą
Warsztaty poprowadzi wyjątkowa osobą – Panią Justyna Pargiełą, która swoje życie zarówno prywatne jak i zawodowe związała z naturą i wartością jakie wnosi ona do naszego zdrowia i życia. Każde spotkanie z Panią Justyną to nie tylko spora dawka nowej wiedzy, ale również atmosfera relaksu i odpoczynku jakie Pani Justyna wnosi do każdego spotkania ze swoimi słuchaczami.
Pani Justyna Pargieła jest osobą nieustannie doskonalącą zarówno swoje wykształcenie jak i warsztat zielarski. Ukończyła m.in. Ziołoznawstwo, Towaroznawstwo zielarskie, kosmetyków i żywności funkcjonalnej, Zielarstwo i fitoterapię, Naturopatię. Stale uzupełnia swoją wiedzą na licznych kursach prowadzonych przez dr Henryka Różańskiego.
Jest autorką w Wydawnictwie Zdrowie bez leków. Wykłada w Instytucie Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych. Jest autorką książki „Dziczejemy w kuchni”.
Rezerwacje
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.