Kiedy

23 kwietnia, 2024    
5:30 pm - 7:30 pm

Rezerwacje

Rezerwacja zamknięta

Ciężko Ci znaleźć polskie ziemniaki lub cebulę? Nie wiesz kto i jak produkuje Twoje jedzenie? Chcesz wspierać ekologicznych rolników? Spotkanie będzie idealną okazją, by właśnie o tym rozmawiać. Dowiecie się jak kupować dobre jedzenie prosto od rolnika i rolniczki, jak budować dobre relacje między miastem a wsią, czym są w ogóle kooperatywy spożywcze i jak działają w Polsce. O tym wszystkim opowiedzą przedstawiciele kooperatywy spożywczej Dobrze, która od ponad 10 lat zrzesza sklepy ze zdrową, lokalną i sezonową żywnością w Warszawie.
Naszymi rozmówczyniami będą:
Marta Sykut – jestem w Kooperatywie Dobrze od początku, chociaż z kilkuletnią przerwą, podczas której poznawałam od środka różne aspekty aspekty produkcji i dystrybucji żywności, od organicznej piekarni z własnym młynem, po bar oferujący wyłącznie lokalne piwa kraftowe. Robię to, bo skracanie łańcucha dostaw żywności wpływa korzystnie na klimat na Ziemi i w naszych społecznościach.
Katarzyna Maciąg – Kooperatywa Dobrze
Ewa Kopczyńska – Wawelska Kooperatywa Spożywcza

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.